TIPS TROUW FOTO’S

Tips voor de bruiloft foto’s

Geniet van je trouwdag

Alles is geregeld en het is feest. Nu is de tijd van genieten aangebroken. Maak je geen zorgen als zaken anders lopen als gepland. De ceremoniemeester kan ze oplossen. Als bruidsfotograaf heb ik veel ervaring met wisselende omstandigheden dus voor de trouwfoto’s is het geen probleem en voor de gasten ook niet. Iedereen is er voor jullie en wilt zien dat jullie genieten. Doe dat dus.

Neem een ceremoniemeester of weddingplanner

Trouwen duurt vaak maar 1 dag en er gebeurt heel veel op deze bijzonder dag. Jullie willen je kunnen richten op elkaar en op de gasten. Het is onhandig als jullie ook nog het aanspreek punt zijn voor de gasten, de trouwlocatie, en de catering. Een ceremoniemeester of weddingplanner neemt deze taken van je over. Het is zijn taak om het aanspreekpunt van iedereen te zijn en de praktische zaken uit handen te nemen zodat jullie alleen maar Ja ik wil hoeven te zeggen op de dag.

Maak een draaiboek van je trouwdag

Ga samen met jullie ceremoniemeester door de planning van de bruiloft heen. Probeer alles ruim in te plannen. Dit scheelt een hoop stress op de dag zelf. Uiteraard kan ik jullie hier ook in bijstaan. Belangrijk is dat de trouwfotograaf ook precies weet wat wanneer gaat plaatsvinden.

Trouwreportage of bruidsreportage

Veel bruidsparen kiezen ervoor om ergens op de dag een trouwreportage of bruidsreportage te maken. Het is belangrijk te weten dat dit minimaal wel een uur in beslag neemt, reiskosten naar de reportage locatie niet meegerekend. Hoe meer tijd, hoe meer ontspannen dit verloopt en hoe mooier het eindresultaat. Jullie kunnen er ook voor kiezen dit gedeelte over te slaan.

Fotojournalistieke documentaire achtige trouwreportage

Bij een fotojournalistieke bruidsreportage wordt de dag vastgelegd zoals deze plaatsvindt.  De foto’s vertellen het verhaal van de dag zoals deze is beleefd. Niet alleen door het bruidspaar maar een goede trouwfotograaf zorgt er ook voor dat de beleving van de gasten terugkomt in de reportage. Als bruidspaar kan je niet overal bijzijn en het is leuk om te zien hoe de gasten jouw bijzondere dag beleefd hebben.

Als trouwfotograaf hebben veel bruidsparen mij gevraagd om een fotojounalistieke fotoreportage te maken maar dan nog wel een half uurtje uit te trekken om toch enkele geposeerde foto’s van hen samen te maken. In of bij de trouwlocatie, feestlocatie of onderweg ernaar toe.

Het zijn twee verschillende stijlen. De keuze is aan jullie.

Belangrijke personen

Als bruidsfotograaf vind ik het handig om te weten wie de belangrijkste personen op jullie bruiloft zijn. Ik zorg er dan voor dat zij zeker een paar keer op de foto staan. Het werkt goed om een documentje te maken voor de fotograaf met hierin foto’s van de personen met de naam erbij.

Groepsfoto’s

Willen jullie groepsfoto’s? Bepaal dan van tevoren met wie en zorg ervoor dat er niet teveel groepsfoto’s gemaakt moeten worden. Het kost heel veel tijd en veel groepsfoto’s in een album maakt het album saai.  Maak van tevoren een lijst met wie jullie op de foto willen en geef deze ook door aan de ceremoniemeester, zodat hij of zij hierbij kan helpen.

Locatie fotoshoot

Mochten jullie een fotoshoot bedenk dan van tevoren welke plekken jullie mooi vinden voor een fotoreportage. Helaas is het in Nederland niet altijd prachtig weer en moeten we er ook rekening mee houden dat het kan hozen van de lucht. Denk dus ook aan een alternatief voor binnen. Uiteraard denk ik graag met jullie mee. Denk aan tuincentra, dierentuin, verlaten loods, leuk restaurant, grand cafe, museum, treinstation etc. Neem een grote paraplu mee, het liefst in een kleur die bij de bruiloft past of een hele felle kleur.